Way back in time, toen ik mijn oude Mac nog had, had ik een aantal programma’s die ik graag terug zou zien. Maar de programma’s en de producenten lijken te zijn verdwenen. After Dark, mijn favoriete screensaverapp van Berkeley Systems, zie je nergens meer. Volgens mij kan eenieder zich de vliegende broodroosters zich herinneren. Het leuke was (toen in elk geval wel) dat je het aantal broodroosters in kon stellen, evenals de kleur van de toast. Verder had je de fishtank, starry night, de maaiende man etc. Op een gegeven moment heb ik er twee pakketten bij gekocht, Underware en iets wat volgens mij Expresso heette. Underware was een soort uitbreiding van After Dark, met wat heftiger modules. Expresso (hoewel ik niet zeker ben of het ook daadwerkelijk zo heette) was een agenda-, adresboek app. Je kon agenda’s printen, met verschillende kleuren, lettertypen, verschillende lay-outs. Als ik goed ga zoeken kan ik de diskettes vast nog wel ergens vinden, maar dan hebben we probleem 2 en 3: hoe krijg ik diskettes in de iMac en hoe krijg ik programmatuur die geschreven is voor systeem 7 is aan de praat op OS X. Kansloos dus. Dat wordt zoeken naar iets vergelijkbaars. (Hier is een remake.)

Klik op de plaatjes om een animated versie te zien.

Mocht iemand nog leuke tips hebben, vergelijkbare software of de onbewingbare behoefte te voelen ook iets te zeggen over After Dark enzo, graag!