Dolly Verhoeven, historica, ondernemer, hoogleraar

Met ingang van 1 november 2008 is mevrouw dr. D. (Dolly) Verhoeven aan onze faculteit verbonden met de bijzondere leeropdracht ‘Geschiedenis van Nijmegen, in het bijzonder de publieksgerichte aspecten’. Dolly Verhoeven studeerde, promo­veerde en werkte aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als conservator, richtte zij in 2001 het (cultuur)historische bureau Storia in Apeldoorn op.

‘Mijn leeropdracht is een cadeau van de gemeente Nijmegen aan de universiteit. Er is al erg veel geschreven over de geschiedenis van Nijmegen en het is mijn taak te zorgen voor de toegankelijkheid daarvan voor een groot publiek. Hoe dat precies ingevuld wordt, moet nog blijken, maar ik zie mezelf als een soort stimulerende verbindingsofficier tussen een aantal partijen. Denk daarbij onder andere aan de universiteit, de gemeente, het archief en de fotodienst. Ik hoop collega’s en studenten van de faculteit mee te nemen in dat avontuur. Geschiedenis tussen wetenschap en publiek, dat is mijn passie. Van die tussenpositie, daar krijg ik energie van. Vooral ook omdat daarbij samenwerking met anderen nodig is. Anders dan bij archiefonderzoek of het schrijven van een boek vraagt een publieksgericht project altijd om samenwerking en dat leidt in mijn ervaring tot een boeiend proces.’

Afkomstig van: Lettergrepen, november 2008. Klik op voorgaande link om het gehele artikel te lezen.