omslag van flow magazine, nummer 6

omslag van de laatste uitgave van flow magazine

Al tijden lang was ik gefascineerd door het lettertype dat ze veel in Flow gebruiken. Beetje bold, beetje geschreven, beetje serif en ook wel een beetje spannend. Tegelijkertijd ook weer een beetje tuttig. Grappig. In een pdf die ze op de site ter download op de site hadden staan, zag ik de info en kon ik de naam van het font uitlezen. Beetje googelen en ik vond het bij Linotype te koop aangeboden font zomaar extragratis ergens anders. Zo zag ik dat ze voor het gebruik in het tijdschrift het font hebben aangepast. De onderkast “w” vind ik niet erg fraai. Die is in het gehele tijdschrift vervangen door een andere “w”, die er naar mijn mening wèl beter uitziet. Voor het logo is de “f” aangepast.

Mocht je nog een excuus nodig hebben om het blad te kopen: er zitten pagina’s uit het boek Living out loud van Keri Smith in. :-) Altijd leuk.