Tot en met 27 oktober 2013 is er in CODA een tentoonstelling over papierkunst. Net zoals de voorgaande tentoonstellingen die in het kader van de papierbiënnale gehouden werden, ongetwijfeld weer zeer interessant.

Beeldende kunst en sieraden van en op papier

Papier is een fantastisch materiaal dat gedurende de afgelopen eeuwen vele kunstenaars heeft geïnspireerd. Ook hedendaagse kunstenaars gebruiken volop papier en karton om hun ideeën vorm te geven. De populariteit van deze materialen heeft zich bovendien de laatste jaren sterk uitgebreid onder vormgevers van meubels en sieraden.

Van 7 juli tot 27 oktober toont CODA Museum met het recente werk van 39 kunstenaars en vormgevers hoogtepunten in de papierkunst.

De mogelijkheden van papier lijken onbeperkt: van traditionele beeldende kunst tot mode en van sieraden tot nieuwe toepassingen in de designindustrie. Dit is ook één van de belangrijkste kenmerken van de huidige generatie beeldend kunstenaars en vormgevers die zich niet beperken zich tot één discipline of materiaal.

De tentoonstelling CODA Paper Art laat een dwarsdoorsnede zien van de mogelijkheden van het werken met papier: objecten waarbij de unieke eigenschappen van papier als uitgangspunt worden gebruikt of waarbij papier juist als beelddrager wordt toegepast. De kunstenaars in de tentoonstelling introduceren ons in hun gedachtewereld met inspirerende en verrassende werken.

Exposerend beeldend kunstenaars
Clemens Behr, Natasha Bowdoin, Claire Brewster, Peter Callesen, Uitgeverij Eloisa Cartonera, Movana Chen, Caterina Crepax, Dylan Graham, Maria Ikonomopoulou, Li Hongbo, Mia Wen Hsuan Liu, Alicia Martìn, Andrea Mastrovito, Studio Jo Meesters, Regula Maria Muller, Ontwerplabel Vij5, Wendy Plomp, Bronia Sawyer, Dieuwke Spaans, Jill Sylia, Rob Voerman, Anouk Vogel.

Exposerend sieraadontwerpers
Attai Chen, Ana Hagopian, Lydia Hirte, Mari Ishikawa-Vetter, Tia Kramer, Nel Linssen, Hannah van Lith, Jorge Manilla Navarrete, Alix Manon, Maureen Ngoc, Shari Pierce, Mette Saabye, Flora Vagi, Nhat Vu Dang, Tatiana Warenichova.

Bron tekst en link naar de pagina van de tentoonstelling: CODA Paper Art