tori amos - under the pink

tori amos – under the pink

Laatst luisterde ik ’s avonds in bed naar de radio. Er werd een nummer van Tori Amos gedraaid. Dat was lang geleden dat ik haar gehoord had, terwijl ik dat toch altijd hele fijne muziek vond. De volgende dag heb ik de CD’s tevoorschijn gehaald èn afspeellijstjes op Spotify aangemaakt. De CD’s wilde ik vasthouden omdat het fijn is iets in je handen te hebben, het boekje eruit te halen en te kijken hoe de songteksten in het boekje staan. In het boekje van Little Earthquakes staan de teksten in een vierkant gedrukt, vier op een pagina. Dat vond ik toen ontzettend gaaf. Van Under the pink vond ik de voorkant heel mooi. Tori Amos in een lange, witte jurk op een soort ijskristallen met een ijsblauwe achtergrond. Ik bleek ook meer CD’s van Tori Amos te hebben dan ik dacht, zeven maar liefst.

Na deze twee eerste CD’s volgen er nog meer, maar afgezien van enkele nummers halen ze wat mij betreft niet meer hetzelfde niveau als Little Earthquakes en Under the Pink. Afgezien dan van haar zevende album Scarlet’s Walk uit 2002, waar A Sorta Fairytale en Wednesday op staan.