dag 12

We gaan een workshop doen bij Jack Liemburg. Die hebben we als team Pink Freud gewonnen in de Fun Boy Three muziekquiz. Kwestie van snel werken en in grote lijnen opzetten (goed voor perfectionisten, loslaten). Mijn onderwerp staat er half op en ik ben al aan de onderkant van het doek. Volgende keer toch maar een groter doek nemen. Het is erg leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar.

Ik moest even wennen aan het concept van Jack, de workshops. Ik heb er een hoop over nagedacht – als kunsthistoricus en voormalig kunstjournalist – en ben er nog niet helemaal uit. De combinatie kunst en commercie? Commercie en kunst klinkt als een ongelukkige combinatie, als vloeken in de kerk. Maar hee, waarom niet? Jack laat zien dat zijn manier van schilderen zeker geen eitje is. Dat er zeker vakmanschap voor nodig is. Dat zie je ook aan de werken die ter plekke gemaakt worden. En alle mensen die aan het schilderen zijn, hebben er plezier in. Gouden combinatie toch? Lekker bezig zijn en dan ook nog iets leuks mee naar huis kunnen nemen.