Het internet en ik, we go a long way back… Best wel eigenlijk. En hoewel het grote internet mijn broodwinning verzorgt, zijn er veel momenten waarop ik de commerciële (en sociale) kant van het internet vervloek.

Zoekmachines die zoveel macht hebben, die doen wat ze willen, tonen wat ze willen en onthouden wat ze willen. Waar je, als je veel geld betaalt, je je site bovenaan kan krijgen. Waar je rijke code kan implementeren waarvan je niet weet of het werkt en dat dat door diezelfde zoekmachines op elk moment ook weer ontkend kan worden.

Waar communities en open source steeds meer gedreven worden door geld. Waar ontwikkelde (open source) software alleen nog maar gekocht kan worden. Ik snap het ook wel hoor, maar ik vind het wel jammer.

Waar delen ineens een hele andere betekenis heeft gekregen. Waar een groot gedeelte van het internet ineens ‘sociaal’ is, waar heel veel content geherkauwd wordt. waar je mailbox overspoeld wordt door echte spam en niet te vermijden nieuwsbrieven. Waar niemand meer weet wat netiquette is.

Maar hee, ik stop met zeuren. Ik lijk wel een oud wijf. Volgende keer een stukje over de voordelen ;-)