Afgelopen vrijdag ging ik naar een concert van Boudewijn de Groot in Orpheus. Het was een bijzonder concert. Ook heel indrukwekkend is de uitzending van de NRT, Het uur van de wolf. ‘Kom nader’ heet de uitzending over Boudewijn de Groot. Suzanne Raes volgt hem in het jaar na zijn laatste optreden waarin hij aankondigt nooit meer zijn grote hits te willen spelen. Een indrukwekkend en indringend portret.

Ik had gewild dat ik de uitzending gezien had voordat ik naar het theater ging.

Ik vind het niet zo erg dat hij zijn bekendste nummers niet meer speelt. Ze zijn voor mij zo onlosmakelijk verbonden met vroeger. Ze doen me denken aan mijn eigen vader. Niet dat ik daar niet aan wil denken, maar op de een of andere manier word ik van bepaalde liedjes altijd erg droevig en vooral ongemakkelijk. Ik zie altijd dat meisje van 16 aan de kant van de weg liggen. Andere liedjes heb ik misschien ook te vaak gehoord.

Andere oudere nummers, zoals bijvoorbeeld Tip van de sluier, zijn nog wel opgenomen in de voorstelling.

Jammer genoeg kun je de video’s van Uitzending gemist niet meer embedden, dus u moet het doen met een link. Kom nader »