Blauwe plekken

De Freestyle Libre moet volgens de fabrikant op de achterkant van je bovenarm geplaatst worden. Op zich een prima plek, maar soms even niet.

Mijn patchpomp heb ik graag op mijn bovenarm en de Libre zit dan op de andere arm. Maar in ons bed heeft de Libre geen connectie als ik op die arm slaap. Nu hoorde ik van verschillende mensen dat zij de pomp of de Libre ofwel op hun borst (aan de voorkant) dragen of op hun schouder (aan de achterkant) of op een bovenbeen.  Als zij dat kunnen, kan ik het ook. Dacht ik.

De eerste poging om de sensor op mijn borst te krijgen, resulteerde in een vreselijk bloedbad en een flinke zwartblauwe plek onder de sensor. En een schrijnende pijn.  Toch geen goed plan dus.

Sensor nog een dag laten zitten. Pijn werd alleen maar erger en niet minder. Advies gekregen om de sensor eraf te halen en een nieuwe te plaatsen. Jammer jammer jammer, maar dat heb ik wel gedaan.

En nu loopt het niet lekker. Wel op de Libre-app maar niet in Xdrip. Dat wordt weer even puzzelen. (En dat is op zich niet erg, maar soms wil je dat het gewoon lekker loopt en als het niet lekker loopt, je iemand van een helpdesk kan bellen in plaats van het weer zelf te moeten uitzoeken. That sucks. Ik zeg sensorvergoeding.)

Opgelost. De verwijderde sensor werkte nog (maar ging natuurlijk niets meer meten omdat ie niet op mijn lijf zat). Bleef dus Bluetooth-connectie maken en pakte deze ook alsmaar na verwijderen weer op, gewoon omdat ie nog op mijn bureau lag. Soms zijn dingen zo simpel.

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *