karappo pennen

Het Japanse bedrijf Kuretake komt met een leuk ontwerp: fineliners die je zelf kunt vullen met je eigen (vulpen)inkt. Er zijn ook nog brushpennen gemaakt, maar die heb ik in Nederland nog niet te koop gezien.

Hoe werkt het?

De verpakking bevat 5 transparante, lege pennen, 5 lege “filters” (ze lijken op filters van sigaretten), 5 achterstukjes en 5 doppen. En 5 stickertjes die je op de dop kunt plakken waarop je de kleur van de inkt kunt kleuren.

Filter laat je in je favoriete kleur inktpot zakken en na een aantal seconden zie je de inkt omhoog komen. Wachten tot het filter bijna vol is. Filter in de pen en dop er op. Sticker op de dop en inkleuren. Klaar! En dat allemaal zonder je handen helemaal onder de inkt te krijgen (wat voor mij best een prestatie is).

Gebruik een donkere kleur inkt. De inkt wordt lichter in de Karappo pen dan in een vulpen. Gebruik geen glitterinkt, want dat verstopt het filter. Verder, any vulpeninkt will do. Ecoline wellicht ook wel, dat heb ik niet geprobeerd.

Hoe schrijft het?

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van fineliners maar deze schrijven ok. Ook handig als je geen vulpen mee kunt nemen. De lekdichtheid heb ik nog niet getest en zal ze ook niet snel in mijn favoriete tas stoppen maar rechtopstaand in een beker en liggend heb ik tot nu toe nog geen lekkage kunnen ontdekken.

Zou ik nog een pakje kopen?

Misschien. Niet meteen een nee maar wildenthousiast ben ik ook niet. Het vullen is leuk en ze schrijven oké, maar als ik mag kiezen pak ik toch liever een van mijn vulpennen. Ik ben wel benieuwd naar de kwaliteit van de brushpennen. Kuretake maakt – net zoals meer andere Japanse bedrijven – hoogstaande kwaliteit spullen. de Gansai Tambi verf van Kuretake is ook erg fijn om mee te werken.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, je kunt ze kopen bij Cafe Analog (geen betaalde link).

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *