afbeelding ave calvar van unsplash.com

Nieuwe insulinepomp

Eindelijk is het dan zover. Volgende week heb ik een afspraak in het ziekenhuis om te praten over een nieuwe insulinepomp.

Eentje die me de komende 4 jaar dag en nacht gaat vergezellen en in leven gaat houden. Dat is best lang, 4 jaar en ik ben ook heel benieuwd wat voor ontwikkelingen er zijn en vooral welke er in de komende 4 jaar gaan komen (en die dus niet in de keuze zitten die ik nu ga maken). Of welke innovaties er nu al ontwikkeld zijn, maar die nog niet beschikbaar zijn in ons land of in mijn ziekenhuis.

Belangrijker nog: wat mag ik kiezen. Waar kom ik voor in aanmerking? Ik kan me mijn leven zonder rtCGM niet meer voorstellen, maar ik ben bang (weet wel zeker) dat ik juist daar níet voor in aanmerking kom.

Daarom mensen, sensorvergoeding.nl is nog steeds actueel en heel belangrijk voor mensen met diabetes die insuline gebruiken. En nee, als je een pomp hebt dan is niet alles geregeld. En nee, die witte dopjes op armen geven geen insuline af en ‘praten’ ook niet met een insulinepomp. Dat moet je allemaal nog steeds helemaal zelf doen.

2 reacties op “Nieuwe insulinepomp

    1. Ja, nogal. Of misschien wel niet. Soms wil je iets dat in Nederland nog niet op de markt is. Maar je weet ook niet wanneer dat dan wel komt. Dat maakt het dan lastig kiezen als je aan een termijn vast zit.
      Mijn keuze blijft gelijk aan de pomp van de vorige periode. Zonder slang en met pleister op je lijf. Ik wacht met smart op de Omnipod 5, een hybrid closed loopsysteem, met de Dexcom G6. Maar dat is waarschijnlijk een ‘keep dreaming’ wens. Maar, wie weet…

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *