Parels uit de minibiebs bij ons in het dorp

Ik prijs mezelf gelukkig. Op de hoek van ons rijtje huizen staat een minibieb. Daar is regelmatig iets moois te vinden. Een paar straten verder staat er nog een. Ook daar haal ik wel eens iets moois vandaan. En regelmatig leg ik er ook weer boeken in.

Ik ben gek op minibiebs. De mooie kastjes, soms krakkemikkige, slecht sluitende kastjes of geperfectioneerde kastjes met goede dakbedekking, ik hou er van. Ook al staat er soms dat ze alleen voor buurtbewoners zijn. Gelukkig hebben we er 2 dicht in mijn buurt.

Wat vond ik zoal in de minibiebs bij ons in het dorp:

  • Ik ga leven, Lale Gül. Nog niet gelezen maar dat ga ik beslist doen. Onder de pagina waar staat welke druk het is (de tiende in dit geval), staat de volgende zin: “Overeenkomsten met bestaande personen of gebeurtenissen zijn geen toeval, behalve als het gedoe oplevert.” Briljant. Beste Lale, die zin ga ik nog een keer van je lenen.
  • Mijn vaders hand, Bart Chabot. Nog niet gelezen.
  • Tweede viool, Suus Ruis. Ik twijfel een beetje waar dit boek vandaan komt, maar ik heb het in elk geval niet gekocht of gekregen. Blijft over de minibieb of bij het opruimen van een huis laatst. Ook nog niet gelezen.
  • Monterosso mon amour, Ilja Leonard Pfeijffer. Het boekenweekgeschenk van dit jaar. Niet gelezen.
  • Kracht, Marc de Hond. Ook nog niet gelezen.
  • Ik ben pelgrim, Terry Hayes. Niet gelezen maar deze staat het hoogst op mijn lijstje om aan te beginnen.

Samen met een paar boeken (van 2 euro per stuk) van de jaarlijkse goed gesorteerde rommelmarkt in ons dorp, is er inmiddels een hele stapel te lezen boeken. Ik denk dat mijn vakantie te kort is om alle boeken te gaan lezen maar ik ga het in elk geval proberen.

Andere leuke bezigheid: boeken in de minibieb leggen en kijken wanneer ze weg zijn.

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *