Stoppen of doorgaan

Laatst las ik ergens in een nieuwsbrief dat je website niet werkt als je net bent als V&D. U weet wel, die winkelketen die (fysiek) niet meer bestaat.

V&D was voor mij een winkel waar ik nooit naar toe ging voor een bepaald doel, maar waar je wel altijd kon slagen als je ergens of vooral nergens naar op zoek was. Chris Rommers beschreef het treffend, in zijn laatste nieuwsbrief “Net een V&D-winkel: van alles en nog wat, voor iedereen en niemand.”

Een dergelijk gevoel heb ik ook een beetje bij mijn website. Die website waar ik de afgelopen jaren veel te weinig aandacht aan besteed heb. Van alles en nog wat, voor iedereen maar vooral voor niemand. Dus rijst bij mij de vraag: stoppen of doorgaan.

Dit is het 23e jaar van deze website. In die jaren is er veel gebeurd op internetgebied. Wanneer ik nu op een zoekmachine zoek op mijn voornaam, de domeinnaam, word ik eerst verwezen naar de autobandenfabrikant (die je toch echt met minder letters schrijft). Of anders land je bij een Vlaamse zangeres met dezelfde voornaam. Als je een echte doorzetter bent vind je deze site, op pagina 6 of 8 van de zoekresultaten…

En als ik doorga, wat wilt u lezen? Waar bent u in geïnteresseerd? In welke niche kan ik u meetrekken? Kunst, architectuur, diabetes, muziek, mijn dagelijks leven. Of zijn er geen trouwe lezers meer, slechts gelegenheidspassanten, getriggerd door de titel in de webloggerlijst of toevallig hier geland via een zoekopdracht in Google.

V&D bestaat niet meer als stenen winkel, maar de online reuzen als Bol en Amazon doen goede zaken. De interesse in een breed aanbod is gewenst maar of dit geldt voor een weblog of een website? Misschien is deze site net die bijzondere batterij waar u naar op zoek was.

Laat me vooral weten wat u er van vindt.

Het is nu een maand later. Ik ga gewoon door. Dan maar een niche-website of een website waar niemand komt of reageert. En u kunt nog steeds reageren. Graag zelfs.

4 reacties op “Stoppen of doorgaan

  1. Ah, de niche kwestie! Heel herkenbaar. Mijn blog Huisvlijt zou ook wel eens een beetje V&D kunnen zijn vrees ik, maar het weerspiegelt wel al mijn interesses en de dingen die me bezighouden. Dus tsja.

    1. Ja klopt, maar jij hebt in elk geval wel bezoekers. Maar daar moet ik ook zelf meer aan doen. En meer posten. Blij dat jij in elk geval van V&D houdt 🙂

  2. Vandaag al gevonden. Wist dus niet dat dit blog bestond. Ga de komende tijd wat verder lezen. Om langs te blijven komen, hoef je alleen maar uniek te zijn en iets toe te voegen waar anderen niet over berichten. 😉

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *