over

Over mij en de gelijknamige website.

Over micheline.nl

Sinds augustus 2000 is dit mijn domein. Niet veel later begon ik er een weblog. Ik ben er begonnen met Greymatter, zonder database. Later installeerde ik Pivot en daarna WordPress. En daar draait het hier nog steeds op. Sinds de laatste verhuizing wél in een schone installatie.

Toegankelijkheid en reclame

Ik houd niet van reclame. Dat zult u hier ook niet zien. Het is zoals één van mijn kinderen zegt: “hobby’s kosten geld.”

Ik houd wél van toegankelijkheid en probeer mijn site ook zo toegankelijk mogelijk te houden. Linkjes openen om die reden in hetzelfde venster. Als bezoeker van een site kun je er altijd voor kiezen om een link in een andere tab te openen. (Op de computer: klik rechts met je muis op een link en kies dan voor Open in nieuwe tab, of iets dergelijks. Op een mobiel apparaat: hou de link langer vast en kies dan in de pop-up voor openen in nieuwe tab.) Als dat hard in de link gecodeerd staat, kun je niet zelf deze keuze maken.

Heeft u problemen met de toegankelijkheid van en op deze site, laat het me weten. Bijvoorbeeld in de reacties die u onderaan deze pagina kunt achterlaten.

Klik hier

Net zoals anderen, ben ik allergisch voor knoppen waar ‘klik hier’ op staat. Er is een site waar een mooie verzameling op staat. (En die link ik binnenkort.) Misschien moet ik ook eens een pagina maken met de ‘klik hier’s die ik tegenwoordig nog tegenkom.

find the girl?

Toegegeven, find the girl is wel een beetje een gekke titel voor een volledig in het Nederlands geschreven website. Maar het heet hier al heel erg lang zo, dus dat laat ik onveranderd. Het is een regel uit een nummer van The Cure, A Forest.

Over Micheline

Micheline is mijn voornaam. Die hoor je niet heel veel in Nederland. In Frankrijk en België komt ie wel meer voor. De gelijknamige zangeres komt daar vandaan. Ik heet echt Micheline en geen Michelle.

Ooit (zo voelt het) studeerde ik kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Geweldige studie in een geweldige stad. Sinds ik in mijn studietijd een tweedehands computer kocht (een Olivetti met een groen scherm en twee schijfstations voor een 5,25 en een 3,5 inch diskette) ben ik verliefd. De liefde voor kunst(geschiedenis) en architectuur bleef, de liefde voor taal ook, maar meer op de achtergrond. De liefde voor allerhande technologie, computers en internet bleek groter.

Offline

Naast online zaken ben ik ook gek op offline bezigheden. Knippen, plakken, tekenen, muziek luisteren, lezen en schrijven. Mijn collectie vulpennen, flesjes inkt, washi tape en notitieboeken is veel te groot. Een andere favoriete bezigheid is het maken van leren tassen (of andere zaken van leer). Het werken met leer is echt een inspannende bezigheid en maakt je hoofd lekker leeg.

Lezen doe ik veel te weinig. Soms kun je hier ook een boekbespreking lezen.

Diabetes en andere chronische ellende

Soms schrijf ik ook iets over diabetes. Diabetes is een chronische ziekte waar de meeste mensen eigenlijk heel weinig van weten. Dat kan je ze ook niet kwalijk nemen want als je er niets mee te maken hoeft te hebben, hoef je er ook niet veel van te weten. Voordat er bij mij diabetes type 1 vastgesteld werd, wist ik er ook weinig van. Iets met insuline, was dat toch?

Diabetes – en met name de type 1 variant – is in mijn ogen ook een ontzettend onderschatte, onvoorspelbare en onzichtbare ziekte en dat frustreert me regelmatig.
Hoewel genezing – voor mij – nog niet in beeld is, zijn er wel veel ontwikkelingen op diabetesgebied. Ook daar lees en schrijf ik graag over. Of ik probeer het uit.

Wat weet jij van diabetes? Weet je het verschil tussen type 1 en type 2? Wist je dat er nog meer typen diabetes zijn? Weet je hoe een insulinepomp werkt of hoe een pomp eruit ziet? Weet je wat rtCGM is? En waarom dat zo belangrijk is? Weet je hoeveel verschillende soorten pompen er zijn? Of dat er verschillende soorten insuline zijn, die allemaal anders werken.

Is dat niet wat veel?

Ja, er zijn veel onderwerpen waar ik over schrijf en waar ik in geïnteresseerd ben. Maar je hoeft niks te lezen. Er zit zo’n kruisje boven aan je tabblad.

Reageren? Graag!

Ik vind het leuk als je een reactie plaatst bij 1 van de stukjes hier. Of op deze pagina.

A forest – The Cure

Come closer and see
See into the trees
Find the girl
While you can

Come closer and see
See into the dark
Just follow your eyes
Just follow your eyes

I hear her voice
Calling my name
The sound is deep
In the dark

I hear her voice
And start to run
Into the trees
Into the trees

Into the trees

Suddenly I stop
But I know it’s too late
I’m lost in a forest
All alone

The girl was never there
It’s always the same
I’m running towards nothing
Again and again and again and again…

schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *