find the girl

over

Over micheline.nl

Sinds augustus 2000 is dit mijn domein. Niet veel later begon ik er een weblog. Ik ben er begonnen met Greymatter, zonder database. Later installeerde ik Pivot en daarna WordPress. En daar draait het hier nog steeds op. Sinds de laatste verhuizing wèl in een schone installatie.

Over Micheline

Micheline is mijn voornaam. Die hoor je niet heel veel in Nederland. In Frankrijk en België komt ie wel meer voor. De gelijknamige zangeres komt daar vandaan. Ik heet echt Micheline en vooral geen Michelle.

Ooit studeerde ik kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Geweldige studie in een geweldige stad. Sinds ik in mijn studietijd een tweedehands computer kocht (een Olivetti met een groen scherm en twee schijfstations voor een 5,25 en een 3,5 inch diskette) ben ik verliefd. De liefde voor kunst(geschiedenis) en architectuur bleef, de liefde voor taal ook, maar meer op de achtergrond. De liefde voor allerhande technologie, computers en internet bleek groter. Websites!

Momenteel ben ik werkzaam in de (digitale) dienstverlening bij één van de allermooiste gemeenten op de Veluwe, die overigens ook een zeer fraaie kunstcollectie in huis heeft.

Naast online zaken ben ik ook gek op offline bezigheden. Knippen, plakken, tekenen en schrijven. Mijn collectie vulpennen, flesjes inkt, washi tape en notitieboeken is veel te groot. Een andere favoriete bezigheid is het maken van leren tassen. Het werken met leer is een inspannende bezigheid en maakt je hoofd lekker leeg.

Soms schrijf ik ook iets over diabetes. Diabetes is een chronische ziekte waar de meeste mensen eigenlijk heel weinig van weten. Dat kan je ze ook niet kwalijk nemen want als je er niets mee te maken hoeft te hebben, hoef je er ook niet veel van te weten. Diabetes – en met name de type 1 variant – is in mijn ogen ook een ontzettend onderschatte en onzichtbare ziekte en dat frustreert me regelmatig.
Hoewel genezing – voor mij – nog niet in beeld is, zijn er wel veel ontwikkelingen op diabetesgebied. Ook daar lees en schrijf ik graag over. Of ik probeer het uit.